Skip to main content
News

Algemeen Dagblad editie De Ondernemer

Door november 21, 2016februari 22nd, 2021No Comments

Aandoening vormt motivatie voor bedrijf

Door de aandoening alopecia werd Hilde Kloosterman (42) in zes weken kaal. Het haarverlies was voor haar een sterke motivatie een bedrijf te beginnen in haarwerken, haarstukken en haarverliescamouflage. Hilde tilde haar bedrijf LiVage Haarwerken Rotterdam in drie jaar van de grond.

Eduard Voorn | Foto: Bart Hoogveld 

Haar 1065
Hoe ben je begonnen?,,In 2010 werd ik volledig kaal door alopecia, ofwel chronisch haarverlies. Ik had destijds nog gewoon een baan. Na een lange zoektocht lukte het – met vallen en opstaan – een mooi haarwerk te vinden. Toen ik in 2014 vanwege een reorganisatie geen werk meer had, was de keuze voor mij snel gemaakt. Ik had al een kappersdiploma en ervaring met het krijgen van mijn eigen haarwerk: een ervaringsdeskundige mét kappersdiploma.”

Wat waren de grootste hindernissen?,,Ik werkte zeven dagen per week om het draaiend te krijgen en ben de eerste twee jaar niet op vakantie gegaan. Daarnaast heb ik me de wereld van haarwerken en -stukken moeten in knokken. Ik bezocht oncologen, dermatologen, kappers en huisartsen in het Rijnmondgebied. Mijn kracht is dat ik werk vanuit mijn eigen levenservaring. Ik ervaar hetzelfde als mijn klanten. Overigens, noem een haarwerk nooit pruik. Díe is voor feesten en partijen.”

Je bent anders dan concurrenten?,,Met Livage Haarwerken Rotterdam pak ik het breed aan: haar-, en hoofdhuidproblemen. Je moet dan denken aan dames die door chemotherapie, stress of ouderdom met haarverlies te maken hebben. Haar is voor vrouwen een sieraad. Daarnaast heb ik net een webshop geopend voor haarverzorgingsproducten voor mensen met haar- en hoofdhuidproblemen.”

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.